14 dni na zwrot Darmowa dostawa od 200 zł biuro@centrumbio.pl (+ 48) 603 84 55 29

Śmietana roślinna - La Mandorle

Śmietana roślinna, a po co to? Gdy całe życie człowiek używa w kuchni produktów mlecznych, a nagle trzeba z nich zrezygnować z różnych względów, ma prawo czuć się zagubiony. Czasami chodzi o względy zdrowotne - bywa, że odkryta zostaje alergia na białka mleka i koniecznym jest przejście na produkty bezmleczne. Eliminacja mleka i jego przetworów może mieć też związek ze zmianą sposobu żywienia np. przejściem na dietę wegańską. W takim wypadku pomocne będzie znalezienie odpowiednich zamienników dotychczas używanych w kuchni produktów. Wspaniale wtedy w trakcie kulinarnych wyzwań sprawdzi się wegańska śmietana roślinna.

Śmietana roślinna migdałowa - alternatywa śmietany

Śmietana to świetny dodatek do zup, sosów czy sałatek oraz do wielu dań. Jest produktem powszechnie używanym w kuchni od lat. La Mandorle przygotowało produkty dla wegan oraz osób cierpiących na nietolerancję laktozy, by mogły spożywać ulubione potrawy bez obaw o nieprzyjemne dolegliwości. Fantastycznie jako alternatywa śmietany sprawdzi się Amande Cuisine. Ma delikatny, neutralny smak który nie zdominuje przygotowywanej przez Ciebie potrawy, a doskonale spisze się, gdy na przykład trzeba będzie zagęścić lub rozjaśnić sos. Ta neutralność sprawia, że będzie to wyśmienity dodatek zarówno do przepisów deserowych, słodkich jak i wytrawnych. Warto też wspomnieć, że taka śmietana wegańska nie tylko nie zawiera mleka. Jest to również żywność bezglutenowa, nie posiada soi oraz dodatku cukru. Dodatkowo w 100 ml produktu znajduje się aż 2 g białka.  Krem może być więc z powodzeniem stosowany przez osoby na diecie bezglutenowej, jak i po prostu takie które chcą mieć na półkach w swojej spiżarni wyłącznie zdrową żywność - organiczną i ekologiczną. Produkty La Mandorle polecają się na wszelkie okazje. 

Śmietanka kokosowa Coco Cuisine - produkty wegańskie

Kolejną propozycją wartą rozważenia jako element kuchni roślinnej jest wegańska śmietana roślinna powstała na bazie kokosu. Smak kokosu nie jest dominujący, jest delikatnie wyczuwalny, co sprawia, że będzie ciekawym, lekko egzotycznym dodatkiem do zup, sosów czy nawet do dań deserowych. Ta oryginalna nuta smakowa może być czymś, co wyniesie Twój warsztat kulinarny w całkiem inny wymiar. Podobnie jak śmietanka migdałowa jest to produkt bezglutenowy oraz bezmleczny. Nie zawiera też soi. Dzięki takim produktom zdrowa żywność nie musi polegać na rezygnacji z ulubionych potraw.

Śmietana bez laktozy - alternatywa śmietany

Produkty La Mandorle dostępne w sklepie Centrum Bio to doskonałe zamienniki tradycyjnych produktów mlecznych. To idealne rozwiązanie dla wegan i osób z alergią na białka mleka czy gluten. Śmietany o delikatnym, subtelnym smaku doskonale sprawdzą się jako dodatek do zup, sosów i sałatek czy wytrawnych potraw. Nie zawierają soi i cukru - są w 100 % naturalne. Składniki z jakich powstały śmietany La Mandorle pochodzą wyłącznie z rolnictwa ekologicznego. Zawierają spore ilości białka, co jest niezwykle ważne w przypadku wyeliminowania produktów mlecznych z diety. Bezglutenowa żywność bez laktozy może być spożywana przez dzieci i dorosłych.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl