Składniki:
- 2 pęczki zielonych szparagów
- 1 l bulionu warzywnego
- 150 ml śmietanki kokosowej Coco Cuisine
- 1 duży ziemniak
- 1 por (biała część)
- 1 łyżka masła lub innego tłuszczu
- ząbek czosnku
- cebula
- 100 g sera np. brie
Składniki:
Złote mleko, czyli inaczej mleko z kurkumą i kilkoma innymi składnikami w ostatnim czasie zyskało wielu zwolenników. Ma wiele właściwości zdrowotnych, w tym m.in. doskonale wspiera naszą odporność oraz układ trawienny. Mimo, że receptura na złote mleko jest znana od wieków, z czasem została nieco zmodyfikowana. Obecnie przygotowując mleko z kurkumą możemy tradycyjnie dodać mleko krowie lub zastąpić je napojem roślinnym, jak my. W przedstawionym niżej przepisie podaliśmy ‘mleko’ migdałowe, ale równie doskonale sprawdzi się kokosowe czy o jeszcze innym smaku. Jest to doskonała propozycja na jeszcze obecne niskie temperatury - rozgrzewa, pobudza krążenie, a do tego wyśmienicie smakuje!
Mniej niż 1% rodziców ma problem z "gorzkim smakiem" BeBe M.
Zapewnimy konsumentów, że gorycz pochodzi z hydrolizatu skoncentrowanego w aminokwasach. Jest to odpowiedź na ograniczenia regulacyjne i techniczne, których nie możemy ignorować. Wszystkie zgodne z przepisami hydrolizaty noszą tę gorzką nutę.
Kolejna propozycja na smaczny obiad - zupa krem z brokułów, którą można przygotować w krótką chwilę! Doskonała z grzankami :) Dla wegan lub osób z nietolerancją laktozy przedstawiamy przepis ze śmietanką Coco Cuisine. To doskonała alternatywa dla tradycyjnej śmietany, pozostawia niesamowity, delikatnie wyczuwalny smak kokosa i idealnie pasuje do dań wytrawnych.