Płatki śniadaniowe i muesli z białkiem
Zarówno dietetycy jak i lekarze powtarzają, że najważniejszy posiłek w ciągu dnia to zdrowe śniadanie. Bez glutenu, bez mleka też może być wartościowo i smacznie. Marka La Mandorle specjalizuje się w roślinnych, organicznych produktach bez laktozy oraz bez glutenu. Staranny dobór składników, receptura opracowana we współpracy ze specjalistami od żywienia to coś co wyróżnia płatki białkowe i muesli La Mandorle od innych producentów.
Białkowe śniadanie - płatki śniadaniowe
Komponowanie pełnowartościowych posiłków wymaga czasu, a jak wiadomo nie zawsze tym czasem się dysponuje. Sporo ludzi żyje w biegu, są bardzo aktywni a ich grafiki wypełnione po brzegi. Dobrą wiadomością jest to, że nawet w takich sytuacjach nie trzeba rezygnować ze zdrowego żywienia. Kremowe i przyjemne w smaku muesli białkowe jest idealną propozycją na zdrowe, pełnowartościowe śniadanie nawet w chwilach gdy brakuje nam czasu. Jest szybkie do przygotowania. Wegańskie musli cechuje się bardzo wysoką zawartością białka, dzięki czemu na długo zapewnia sytość, może być więc stosowane nie tylko przez sportowców ale i osoby na diecie odchudzającej. Dobrze sprawdzi się również jako zdrowa żywność dla dzieci które mają nietolerancję mleka lub glutenu.
Białkowe muesli - wegańskie, bez laktozy i bez glutenu
Takie pełnowartościowe muesli bez mleka to godny polecenia produkt bezglutenowy który bezpiecznie może być spożywany przez osoby z nietolerancja glutenu lub celiakią. Bazę stanowi białko roślinne pochodzące z ryżu, grochu, organicznych migdałów a także konopi. Zawiera bezglutenowe zboża takie jak ryż, proso oraz grykę. Wzbogacony jest algami morskimi dla podbicia właściwości odżywczych. Jak przygotować muesli które będzie wysokobiałkowym posiłkiem? Porcję wegańskiego musli należy wymieszać z napojem roślinnym (polecamy napój kokosowy lub 'mleko' migdałowe) do uzyskania pożądanej konsystencji. Można wzbogacić je o owoce i pyszny, zdrowy, pełnowartościowy posiłek jest gotowy.