Napój (mleko) kokosowy w proszku - La Mandorle
towar niedostępny
Opis
Napój kokosowy w proszku. Wegański, bez laktozy, glutenu i soi.
Źródło błonnika i żelaza.
Składniki:
- miąższ kokosowy* (ze Sri Lanki lub Filipin) częściowo odtłuszczony 50%,
- odwodniony syrop ryżowy*,
- skrobia ryżowa*,
- włókno akacjowe*,
- nektar z kwiatu kokosowego*.
*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych*.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA
Jako napój (na 1 szklankę):
Wsypać 2 do 3 porcji do 1 szklanki lub 1 shakera.
Dodać 100 do 200 ml zimnej lub ciepłej wody.
Wstrząsnąć lub wymieszać łyżką.
Można spożywać na ciepło lub na zimno.
Do gotowania: Rozpuścić 2 porcje / 100 ml płynu w przypadku słodkich potraw lub 1 porcję / 100 ml w przypadku wytrawnych potraw. Dozowanie należy dostosować do objętości z przepisu.
Kremowa konsystencja i naturalna dekantacja jest związana z wysoką zawartością owoców, w zależności dozowania przy rozpuszczaniu.
Waga netto: 400 g
ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
(Średnie wartości na 100 g proszku) |
||
Wartość energetyczna |
363 kcal (1517 kJ) | % RWS* |
Tłuszcze |
15 g |
|
Nasycone kwasy tłuszczowe |
13 g |
|
Węglowodany |
49 g |
|
Cukry |
15 g |
|
Białko |
8 g |
|
Sól |
0,06 g |
|
Błonnik |
17 g |
|
Fosfor |
257 mg |
37% |
Magnez |
113 mg |
30% |
Żelazo |
3,7 mg |
27 % |
Cynk |
2,5 mg |
25% |
*Referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:
Najlepiej spożyć przed końcem:
data umieszczona na spodzie pudełka.
Przed i po otwarciu przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Wskazane jest spożycie przygotowanej mieszanki tego samego dnia, w razie potrzeby można ją schłodzić.
WAŻNE:
Jako sygnatariusz deklaracji ekologicznej, miarki plastikowe są usuwane z tego pudełka.
zalecamy dawkowanie: 2 łyżeczki wyrównane = 1 porcja (miarka)
Cały nasz zespół dziękuje za zrozumienie.
Zgodnie z artykułem 38 pkt. 5 ustawy o prawach konsumenta od zakupu niniejszego produktu prawo do odstąpienia od umowy nie przysługuje.