14 dni na zwrot Darmowa dostawa od 200 zł biuro@centrumbio.pl (+ 48) 603 84 55 29

Budyń bezglutenowy - La Mandorle

Słodka przekąska w formie budyniu to doskonała propozycja zarówno dla młodszych, jak i nieco starszych miłośników przepysznych deserów. Marka La Mandorle oferuje budyń w trzech różnych smakach:

  • budyń czekoladowy,
  • kokosowy,
  • waniliowy.

Produkty powstały na bazie mleka migdałowego lub kokosowego, dlatego będą idealnym zamiennikiem tradycyjnych budyniów dla osób z nietolerancją laktozy. Przygotowany deser z budyniu możesz podawać na wiele sposobów - z owocami, ciasteczkami lub możesz wykorzystać go jako masa do bezglutenowych wypieków. To świetna propozycja na podwieczorek dla dorosłych lub przekąska dla pociechy, która nie może spożywać produktów zawierających gluten lub laktozę.

Wegański budyń - bez glutenu i laktozy

Budyń w trzech różnych smakach do wyboru to doskonała przekąska oraz smak dzieciństwa. Osoby z nietolerancją laktozy lub glutenu już nie muszą rezygnować z ulubionego deseru. Marka La Mandorle przygotowała budyń bezglutenowy na bazie mleka migdałowego lub kokosowego z myślą o osobach, u których występują nieprzyjemne dolegliwości po spożyciu tradycyjnych produktów dostępnych na rynku.

Flan czekoladowy, waniliowy i kokosowy nie zawiera laktozy, glutenu ani soi - jest odpowiedni dla osób z nietolerancją, a także wszystkich miłośników zdrowego odżywiania - nie zawiera składników odzwierzęcych. Dodatkowo produkty są bogate w wapń, magnez i żelazo, zawierają dużo białka i błonnika, co jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Produkty dostępne w sklepie Centrum BIO nie zawierają cukru, a składniki pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Dodatkowo deser jest niezwykle szybki i prosty w przygotowaniu! Zawartość saszetki wystarczy wymieszać z wodą lub napojem roślinnym - może to być napój kokosowy, migdałowy lub inny (wedle uznania). Mieszając, gotuj przez kilka minut i gotowe! Odstaw do ostygnięcia - w tym czasie możesz przygotować smaczne dodatki w formie owoców, ciasteczek, rodzynków, wiórek kokosowych lub innych ulubionych produktów. Tak przygotowany bezglutenowy budyń posmakuje wszystkim smakoszom.

Desery bezglutenowe - budyń La Mandorle

Coraz częściej słyszymy o nietolerancji laktozy, glutenu - czy to w mediach społecznościowych czy wśród znajomych. Z tego powodu wiele osób ma problem ze znalezieniem odpowiednich zamienników tradycyjnych produktów, które będą jednocześnie smaczne i zdrowe. Centrum BIO oferuje szeroki wybór produktów La Mandorle, które są bezglutenowe, nie zawierają białka mleka ani innych składników odzwierzęcych - mają w sobie wyłącznie składniki pochodzenia roślinnego. Dodatkowo są bogate w wartości odżywcze niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Produkty La Mandorle wyróżniają się dużą zawartością białka, wapnia i magnezu - nie zawierają cukru, węglowodanów i soi. Sprawdzą się zarówno u wegan, osób z nietolerancją pokarmową, jak i u osób będących na zdrowej, zbilansowanej diecie. Bezglutenowy flan to przepis na smaczną, zdrową i bezglutenową przekąskę!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl